nålar..

Jag är inte rädd för att sticka någon..
Jag är bara jävligt rädd att bli stucken, hur ska jag klara av morgondagen?

morgonen då kl 5 egentligen var kl 4.

Som tur var, var det inte hel svart imorse då jag drog till bussen 05.45, annars hade det varit tungt. Och inte vet det om det bara är jag, eller för att jag har pendlat i tre år, men klockan SEX PÅ MORGONEN pratar man inte på bussen! Åtminstonde kan man väl prata tyst! Men icke!.. Suckar!..


Fixade även visum idag, och fick då denna fråga:
Har du någonsin varit inblandad i spionage, sabotage, terroristaktiviteter eller folkmord; eller var du mellan 1933 och 1945 på något sätt inblandad i förföljelseaktiviteter kopplade till Nazi Tyskland eller dess alierade?

Alltså, förväntar dom sig att dom som är inblandade i sånt där ska erkänna det?! :P Dock så klarade jag av provet ;) (iofs fixade Nicke det åt mig ^^)

Ansökan godkänd
Din ansökan har godkänts och du kan resa till USA med Visa Waiver-programmet. Detta svar garanterar inte att du blir insläppt i USA; Customs and Border Protection (tull och gränsskydd) kommer att vid ankomst ta det slutgiltiga beslutet.

Ikväll skriver jag lite om hjärtsjukdomar och försöker komma ikapp!
Imorrn ska jag sova läänge.. tills jag vaknar iaf!
Sen blir det träning, plugg och packning! :)

See ya!
Älskar du Nicke! :)

Bra att läraren inte ens kan stava till sig!


Ikväll..

Har insett att min lypsyl beroende har ett problem just nu.. Lagret börjar ta slut :o Ingen som jobbar inom landstinget och vill ta några lypsyl åt mig? :D


och Nicke raidar som vanligt.. Alltid på söndagar mellan 19-23. Det är då jag tycker att jag är en väldigt förstående och snäll flickvän! Imorrn bär det av till Umeå igen för tre dagar!

Nickes gubbe.. Tycker att min är mkt finare! :)

Seeya!

Söndagsslö!

Jag är trött.. Jag vill inte göra nått! Ska dock försöka skriva lite om hjärtsjukdomar sen kanske ett bad och läsa min bok jag fick i julas! :)

Idag har jag..

Köpt present till bebis. (okejj då! De var igår men iaf)


Byggt en blommlåda som ska fyllas då det blir varmare!


Planterat om broccolin och vattenmelon-platorna
Planternat morötter och äpplen


Varit hos Fanny och fikat tårta. Men pga katten gatt jag fara hem
då mina ögon tok sved! ;/ Typiskt! Dock hotellet sen kanske?


Nicke satt bara och nördade framför datorn i morgonrock
så här en lördagskväll!


Nu pluggar jag hjärtsjukdomar och dricker mig en cider!

See ya at the dansgolven på hotellet!

längtar!



Åååh! vad jag längtar till påsk!



2010.03.25

Det har varit en riktigt intressant dag.. Allt ifrån intressanta pratstunder till intressanda föreläsningar. Dock tok sprang jag till bussen och jag tok flåsade ju väl framme i bussen och fick rätt så ont, men som alltid så går det ju över.. Dock gjorde jag misstaget att tända en rökelse när jag kom hem och då började det reta extra i halsen så det var bara att släcka den och öppna ett fönster!

Nu har jag ätit, skinksås med pasta blev det! Dock känner jag suget efter en kall öl och pizza, men icke! Ganska kasst!..

Funderar på om man skulle träna ikväll, dock måste det släppa helt i halsen då jag tänkte träna kondition! Så vi ser väl.. Tror dock jag ska börja skriva om om dagens föreläsning; hjärtsjukdomar! Väldigt intressant! :)

Grattis Jesica och Anders, ja och Jill såklart! :)




Onsdag

Ja denna morgon började väl si så där.. Bussen som skulle ta mig till skolan var sen och när jag väl var där hade vi ingen som helst aning om vars vi skulle skriva tentan. Och av någon anledning ville ingen lärare svara i telefon och berätta vars vi skulle. Så där sprang vi omkring som tre yra höns och frågade typ alla vi träffade.

Efter ett tag chansade vi och bytte byggnad och där var det faktiskt någon som sprang ikapp oss och berättade vars vi skulle. Schysst människa! pluspoäng till hon :) Hur som haver, så hamnade jag på en scen framför alla andra, men det var ganska mysigt där, man såg alla rätt så bra där uppifrån! Skrev då mina två tentor och det kändes helt ok, bara att hålla tummarna nu!

Annars idag har jag varit på tenton och slitit lite.. Tack för dessa korta programm säger jag då bara, det ger mig en liten motivation till att faktiskt ta mig dit! Annars har jag inter gjort ett dugg.. Lånat lite böcker inför nästkommade kurs, och konstaterat att bibliotekets hemsida är sämst! Dom måste ju ha missat nått..

Nu har jag även varit på Ica, lyxat på med God morgon juice! Så nu ska jag njuta av den.. Har även polly i skafferiet men försöker att hålla mig undan! Fast lite polly hade varit gott.. Såg för övrigt på nyheterna idag att Sverige äter mest godis i världen, 17 kg per person och år!

Har fått reda på att Jexx och Anders är på BB och ska får ännu en bebis! Så spännande!!
Längtar till jag får hälsa på och mysa med den lilla..
Nicke tror på en kille, vilket gör att jag måste ju då tro på en tjej för att det ska bli olika!

Lycka till och sköt om er! :)

Se yaa

Rätten om mitt eget liv.

Alltså jag blir så vredes! I Sverige är det inte "lagligt" att bestämma över våra egna liv och vad vi vill göra med det. Vi har inte rätten att avsluta det när vi vill och i sjukvården idag verkar man göra ALLT för att hålla patienterna levande så länge som möjligt, sen om dessa människor har någon livskvalité det skiter vi i för de LEVER JU!

Denna kvinna vill inte leva längre och ber om att få hjälp! Men nää! Vi ska inte kunna erbjuda henne det, för det vore ju katastrofalt att ta en annan människas liv. Men hallå! vilket liv har hon egentligen. Hon ligger i respirator och blir bara sämre och sämre. Vad är det egentligen för livskvalité?

Det som gör mig ännu mer upprörd är KD's riksdagsledarmot Lennart Sacrédeus kommentar:
"Sjukvårdens uppgift har i 2500 år varit att bota, lindra och trösta - i den ordningen. Det är ytterst viktigt att sjukvården står i livets tjänst och att alla patienter kan förlita sig på just detta. Jag vill inte att jag själv eller släkningar till mig ska komma in i en sjukvård som ägnar sig åt att släcka liv"

Ursäkta mig!? Men kan du var så snäll och förklara hur vi botar, lindrar eller tröstar denna kvinna??
Enlig mig inte alls..

När ska vi i Sverige öppna ögon och våga diskutera dessa frågor. Varför ska vi tvinga människor som inte vill leva att leva. Det som är viktigt är att skilja på människor som är fullt medveta med sina val och de som mår psykiskt dåligt.

Det är mitt liv, men jag har egentligen ingen bestämmande rätt över det!

Det "roligaste av allt" är att dagligen sker aktivt dödshjälp i sjukvården men man pratar inte om det för det är inte lagligt. Hur? Jo genom att man ordinerar och ger en dos Morfin som gör att patienten slipper ha ont och lida men kanske somnar in fortare. Vad är det som egentligen är så fel med det?


Varför varför varför?! Vad är meningen med att hålla människan levande så länge som möjligt om de inte får uppleva livskvalité. Varför ska vi tvinga människan att leva? Är man 80 bast och känner sig nöjd med sitt liv, vad är det då som är så fel med att inte längre kämpa för deras överlevnad om de inte vill det. Om jag är 30 år och helkroppsförlamad och andas genom en respirator, varför kan jag då inte få hjälp att somna in om det är det jag vill? Varför ska man måste plåga ihjäl människan?

Sjukt! Ibland känner jag skamm över att jobba innom vården, för av någon anledning verkar vi vara fega och inte prata om saker! Men då försöker jag se till det positiva, jag kan genom mitt yrke försöka att förändra attityden.

Dags att släppa all jävla skit och börja prata öppen med varandra om sanningen!

Onsdag!

var på skolan, hämtade ut tentan, lyssnade på föreläsningen 45 min. flydde sen fältet och for hem! Här hemma har jag pluggat lite och sedan varit och hjälp till med uppfinningen. Nu vill mina ögon ploppa ur ansiktet och jag längtar tills den dagen jag kan läsa en bok (och inte en skolbok) utan att känna ångest över att jag inte pluggar!
För övrigt orkar jag fasiken inte fara på infektionsmottagningen bara för att kolla om jag har fullt skydd med Hepatit. Fyra sprutor får fasiken räcka.. Orka! (oj lät nästa lite tonårsupprorisk där!)

Min dag i bilder..




sy

Onsdag morgon

Igår kväll 23.00 ändrade jag mina planer, så nu sitter jag och äter frukost för att strax bege mig på skolan. Dock tror jag att jag bara blir där halva dagen! Sen blir det att fara hem till lse! Som jag längtar!

Av någon anledning lyckades jag spruta parfym i ANSIKTET idag! Varför?! Vad tänkte jag på? Ingen aning.. Sen så av någon anledning har jag ätit så mkt frukost att jag nu håller på att spricka! :/ Fil m. banan och macka!

Nä nu ska jag dansa lite
sen school!

SE YA!

Tisdag 10-03-16

Idag hade vi inga föreläsningar men vi bestämde oss för att träffas en sväng och räkna lite läkemedel. Innan lyckades jag dock ta mig till Tenton och köra rygg/mage, och det gick väl väldigt bra. Sen var jag även och lämnade blod, något som jag verkligen såg fram emot mest bara för att jag vet att man får fika! :D Fick mig även 2 vinglas som gåva.

Av någon anledning så de flesta (som jag har hört) ger alltid bort gåvan typ till Barncancer fonden men inte jag! Varför? Jo för att jag är så himla stick-rädd och ska jag ligga och plågas så då tycker jag att jag förtjänar nått. Okej det fär inte jätte ont men tillräckligt, och även efteråt så nån liten sak förtjänar jag väl?

Sedan chockade jag mig själv genom att besöka Tenton igen! Detta gång för kondition, först 10 min cykel sedan joggade/gick jag. Pga mina andningsbesvär så känns det som en bra idée att ta det lungt. Lungt är bättre än inget, eller hur? :)

Annars idag har jag försökt plugga lite mikrobiologi men det går segt.. Känns som att jag risker åter igen en omtenta men men.. jag får göra mitt bästa!

Imorrn har vi egentligen föreläsning mellan 9-15 (tror jag) men jag tror jag ska skippa den. Blir nog träna på morgonen, försöka få ut gamla tentor och försöka ta sig hem tidigare. Väl hemma ska jag försöka plugga och kanske hjälpa killarna Kanon med deras uppfinning ;)


(länge kvar till sommarn, och skollov)

Måndag 10-03-15

Ja denna dag har varit rätt så seg.. Dock några framsteg i mitt liv. Både farmakologin och människans livsvillkor är två kapitell i mitt liv som jag nu kan lämna bakom mig. :) G i farmakologin och VG i människans livsvillkor. Insåg att det verkligen var små marginaler mellan U, G och VG. Var verkligen mitt i mellan, 1.5 p ifrån G-gränsen och även VG-gränsen! ;)

Annars idag har jag inte gjort så mkt, kämpar på med mikrobiologin, men det är så dödstråkigt och drygt! Bara att kämpa, snart fika :)

För övrig ser jag Bigest Loosers, shit det finns verkligen vuxna människor som beter sig riktigt illa. De ska vara en bra förebild för yngre människor, men när dom beter sig som dom gör så skämmer dom ut sig så fruktansvärt att man skäms ju för deras skull!


Dagen i bilden

Orkar inte skriva så mkt, så här kommer bilder att förklara min dag, halva iaf..


 

 

 

nU SÄNGEN goD nAtt!

Seyyaaa




Dagens bild

Två flaskor vin: Check!

Snacka om trevlig kväll, och då hann vi ändå inte med alfapet :/

Det tar vi nästa gång :)

 

See ya


Udda middag.

Kvällens middag består av: broccolie, avokado, sallad och så lite potatismos med kassler! Nu ska jag ta och plocka ihop och fixa lite mys inför kvällen som består av vin med tjejerna! De gillar vi :)

Dagens bild

Påminn mig om att aldrig igen
raka mig under armarna utan gel. Speciellt inte om hyvlarna är från dollars.
(detta är 9h efter själva rakningen)

Dagens bild

Påminn mig om att aldrig igen
raka mig under armarna utan gel. Speciellt inte om hyvlarna är från dollars.
(detta är 9h efter själva rakningen)

Tenta-dag

Faktiskt kändes det riktigt riktigt bra! :) Så nu är det bara att hoppas.. Efter tentan drog jag och tränade på gymmet. Tog i som bara den så jag var som gummi i benen när jag skulle gå hem. Nytt rekord i benböj/benpress (Vet tusan inte vad man ska kalla det) 80 kg! :D De är bra mycket mer än vad jag väger! :)

Skulle även lyxa på med broccolie idag men väl på Ica insåg jag att de inte hade några som helst frysvaror :/ Vet inte om de bara städade, eller om de rätt av bytte ut alla frysar. Vart då apelsiner och avokado iaf :)

Imorrn blir det läkemedelsräkning och på kvällen vin med the ladys och så lse på torsdag!

Nu nä blir det till att slappa sen middag och så ska jag försöka ränka lite läkemedel!
See yaa!

Tisdag

Idag har man pluggat för fullt. Har skrivit klart målbeskrivningarna om farmakologin iaf, men när jag skulle börja med det andra så var kursen borta från Cambro! Lyckade dock få tag på läraren nyss, men de hjälpte ju inget. Hon verkade inte speciellt stressad över det hela, hade jag varit hon hade jag ju gjort allt för att det skulle funka redan ikväll då det handlar om så kort tid, men ICKE! Lagomt irriterande!

ha även haft besök av Eliza, hon var väldigt mys-sjuk idag, så de var svårt att slita sig och ta tag i studierna! Mina blåbärs-muffinsar vart iaf super goda! Om jag får säga det själv ;)

Ikväll håller jag på att tvätta, och har nyss gjort nån middag. Nu väntar jag på herr Kanon som är på gymmet. Håller dock på att svälta ihjäl! :/ Tror jag ska försöka döva min hunger med lite Bandit (som jag själv kallar det, är egentligen Rock Band)

see ya

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus